金地翠堤湾
日期:2022-06-07 浏览量:59

項目信息

 

項目名稱:金地翠堤灣 劉府

設計機構:TRID|添睿室內設計

項目地點:廣東 深圳

建築面積:242.9㎡

主要材料:大理石、實木地板、肌理漆、水紋玻璃磚、銹鏡、木飾面、墻布、皮革、不銹鋼設計時間:2021年2月

竣工時間:2022年3月

攝影機構:獅子掛滿樹影像

燈光照明:寶燈智能

施工單位:深圳市喜雅裝飾設計工程有限公司


家有它的邏輯,離不開本質的功能,也體現設計對家人的關懷。

Home has its logic, is inseparable from the essential function, and also reflects the design's care for the family.

 

此次復式的私人住宅總面積為242.9㎡,現場的梁位結構交疊復雜,給空間造成高度不一的現狀,設計中使用了圓弧和斜面的元素,簡約的線條在規矩的空間中,弱化梁柱墻體之間的狹小方正感,通過這些元素,給空間產生延伸感,進而在視覺上擴大空間的邊際。

The total area of the duplex private residence is 242.9 m2. The beam position structure on the site overlaps complex, resulting in the current situation of different heights of the space. The elements of arc and inclined plane are used in the design. The simple lines weaken the sense of narrowness and squareness between the beams, columns and walls in the regular space. Through these elements, the space has a sense of extension, and then visually expand the edge of the space.

 

客廳和健身區,擁有絕佳的視野,得益於建築本身的高度和朝向,使得大面積的落地窗不僅讓室內采光極好,自然更與空間相互融合,家人在這裏享受歡愉時光。

The living room and fitness area have an excellent view. Thanks to the height and orientation of the building itself, the large-area floor to ceiling windows not only make the indoor lighting excellent, but also integrate nature with space. Families enjoy a happy time here.

 

毗鄰的開放式餐廳空間,與廚房空間整體融合,視覺上拉長空間的感官,相對獨立的空間裏,優美的圓弧線帶來一種柔性之美。

The adjacent open restaurant space is integrated with the kitchen space as a whole, visually lengthening the senses of the space, and in a relatively independent space.

 

樓梯下零散空間賦予收納,為家人提供了實用的功能,拾階而上,二層的書房區域是一家人學習知識,隨心所欲聊天的地方。

The graceful arc line brings a kind of flexible beauty.

 

影音室,休閑工作兼得,在這個私密的空間裏,空間簡約,色彩深沈,可以在此盡情享受視覺盛宴及舒適的生活氛圍。

The scattered space under the stairs provides storage and practical functions for the family. The study area on the second floor is a place for the family to learn knowledge and chat at will.

 

經過衣帽連廊,繼而來到主臥,主臥套房延續圓弧元素,在空間中延伸和舒展,自然的深色木與淺色墻面色彩的對比分明,恰如其分,寧靜舒適。

After the cloakroom, you will come to the master bedroom. The master bedroom suite continues the arc element, extends and stretches in the space, and the natural dark wood and light wall colors contrast clearly, appropriately, quiet and comfortable.


縱觀室內全貌,我們更多的去思考空間的多樣生活方式。從色彩、質感、光影等來呈現層次和意境,融入家中註入生命,能使家的每一處每一寸,優雅得當,品味非凡。

Throughout the indoor panorama, we think more about the diverse lifestyles of space. From the color, texture, light and shadow to present the level and artistic conception, integrate into the home and inject life, so that every place and every inch of the home can be elegant and have extraordinary taste.





public@trid.cn
0755-23919101
添睿室内设计